Den s VZS na Slezské Hartě

29.06.2022 16:57

Slezská Harta – Tak živo na základně bruntálských vodních záchranářů na Slezské Hartě snad ještě nebylo. Na jejich výjezdovém stanovišti na břehu přehrady u soutoku Černého potoka a Moravice proběhla akce pro děti Den s Vodní záchrannou službou.

Seznámit se s prací vodních záchranářů přijely děti z plaveckého oddílu z Břidličné a z lyžařského tréninkového centra v Malé Morávce. S některými dětmi přijeli i rodiče. Základna, kde jinak na službách jsou tři čtyři záchranáři, tak byla v sobotu 25. června místem setkání zhruba padesáti lidí. Ale protože počasí přálo, veškerý program probíhal venku v okolí základny, na břehu a na vodě.

Všichni si mohli prohlédnout sanitku, člun a také veškeré vybavení, které mají bruntálští záchranáři k dispozici a s kterým vyráží na vodu. „Vyprávěli jsme si o tom, proč jsme jako Vodní záchranná služba tady na Hartě, co je našim úkolem. Samozřejmě nemohly chybět ukázky první pomoci, vyzkoušely si ji nejen děti, ale i dospělí. A pochopitelně jsme šli i na vodu, děti si vyzkoušely plavbu na našem záchranářském paddleboardu a nechyběla ani ukázka plavby na záchranářském člunu,“ popsal program Petr Matzke, člen Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Bruntál – Slezská Harta.

A protože pro děti bylo připraveno i občerstvení, všechny si připomenuly kromě zásad první pomoci i to, že je v horkých dnech třeba dodržovat pitný režim.  (ot)

Fotky ke shlédnutí.

 

Kontakt

VZS ČČK Bruntál +420 731 517 083 matzke.petr@gmail.com