Soutěž ve vodním záchranářství

19.06.2022 22:37

Členové Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Bruntál – Slezská Harta se jako rozhodčí zúčastnili 22. ročníku soutěže ve vodním záchranářství Slezská Harta 2022.

Na přehradě Slezská Harta proběhl po dvouleté pomlce další ročník prestižní soutěže ve vodním záchranářství složek Integrovaného záchranného systému Slezská Harta 2022. Ve středu 15. června 2022 poměřilo své síly a dovednosti jednadvacet týmů.

Pořádající Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, Územní odbor Bruntál, spolupracuje dlouhá léta při organizaci soutěže „Slezská Harta“ s Českou asociací hasičských důstojníků, Zdravotnickou záchrannou službou Moravskoslezského kraje a Vodní záchrannou službou Českého červeného kříže Bruntál – Slezská Harta.

Na náročnou vodní trať se vydalo na člunech se zadním motorem, většinou nafukovacích, celkem 21 čtyřčlenných týmů profesionálních a dobrovolných hasičů z celé ČR a také z Polska, odkud přijely hned dva týmy profesionálních hasičů z města Prudnik.

První disciplínou po startu bylo poskytnutí první pomoci ve velkém stanu na břehu přehrady, následovala jízda na raftu s pádly na čas, hody záchranným kruhem a pytlíkem na laně do vody na cíl, technika jízdy vlastním motorovým člunem (slalom, zajetí a couvání do vodní garáže) a simulace poruchy motoru člunu s pádlováním ke břehu a vytažení tonoucích osob na břeh.

Tým bruntálské vodní záchranné služby měl na starosti dohled nad disciplínou prověřující dovednosti v jízdě na člunu – slalom, zajetí a couvání do vodní garáže a otočení člunu ve vymezeném prostoru.

Foto: Dalibor Otáhal

Kontakt

VZS ČČK Bruntál +420 731 517 083 matzke.petr@gmail.com